Μάχη με το χρόνο για να σωθεί το κακοποιημένο γαϊδουράκι στη Ζίτσα έδωσαν  εξειδικευμένοι κτηνίατροι… ωστόσο πριν από λίγο κρίθηκε μάταιη η μεταφορά του στην Αττική, καθώς κάτι τέτοιο απλώς θα παρέτεινε τον βασανισμό του ζώου.

Το γαϊδουράκι υπέστη βαρύ υποθερμικό σοκ και φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η ευθανασία. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η όλη διαδικασία με ενέσιμη χορήγηση του απαιτούμενου φαρμάκου.

Ο ιδιοκτήτης του το έσερνε με όχημα στην άσφαλτο

Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι καταγγελίες κατοίκων, πως ο γάιδαρος έπεσε όντως θύμα άγριας κακοποίησης, με τον κτηνοτρόφο να επιμένει πως πρόκειται για ατύχημα.

Όπως δήλωσε: «Πήγα να βρω το γαϊδαράκο μου που δέχτηκε επίθεση από άγρια ζώα και κατά τη μεταφορά του στο στάβλο έπεσε από την καρότσα και ορκίζομαι ότι δεν το κατάλαβα. Έχω 3 γαϊδουράκια, που τα αγόρασα γιατί τα αγαπώ αυτά τα ζώα. Με παρουσιάζουν εγκληματία… Ήταν η κακιά στιγμή».

Σύμφωνα με το epiruspost, το ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο, που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη.

Ο ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά έχει υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία, με ενέσιμη χορήγηση του απαιτούμενου φαρμάκου.

Μαρτυρίες των κατοίκων «καίνε» τον ιδιοκτήτη για βάναυση συμπεριφορά

Κάτοικος της περιοχής διαψεύδει τον κτηνοτρόφο λέγοντας ειδικότερα ότι «βρίσκουμε πολλές φορές ζώα να τα έχει δεμένα σε ένα στύλο, το οποίο φέρνει γύρω γύρω το ζώο μέχρι να φτάσει στην άκρη. Περνούσα εγώ και με το μαχαίρι το έκοβα για να πάει να πιει νερό».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Πηγή: ΕΡΤ, epiruspost.gr

www.ertnews.grΠηγή ert.gr