Ε. Τσακαλώτος: Να υπάρξει νέο αναπτυξιακό μοντέλο μετά τα μνημόνια (video)

Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας όλων των παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης, ώστε η έξοδος από τα μνημόνια να συνοδευτεί με ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης.

«Κάναμε συμβιβασμούς αλλά είχαμε στρατηγική» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο και συνέχισε: «Καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα να μιλάμε για ανάπτυξη, να διαπραγματευόμαστε επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και επαναφορά του κατώτατου μισθού».

Μιλώντας για την οικονομία τόνισε πως ο φετινός είναι ο πρώτος επεκτατικός προϋπολογισμός σε μια στιγμή που οι εξαγωγές αυξάνονται. «Ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα φιγουράρουν πια σε υψηλές θέσεις στο εξωτερικό γιατί οικονομία δεν είναι μόνο τουρισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Τσακαλώτος.

«Εκτός από τα σημαντικά ζητήματα της οικονομίας, χτίζουμε ένα κοινωνικό κράτος και ενισχύουμε το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο υπ. Οικονομικών, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απαραίτητη Συνταγματική Αναθεώρηση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr