Ακόμα και την Μάνδρα πέρασε σε χιλιοστά βροχής η καταιγίδα που έπνιξε την Εύβοια, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η πρόγνωση ήταν για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, και τελικά καταγράφηκαν πάνω από 350! 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην Μάνδρα τα χιλιοστά ήταν 272.

Από την άλλη, ο σταθμός του meteo,gr στην Στενή κατέγραψε 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες.

Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στο Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής.

click4more: Εύβοια: Ανείπωτη τραγωδία! Βρήκαν πνιγμένο το μωράκι τους μέσα στα νερά του πλημμυρισμένου σπιτιού

Λόγω των διακοπών ρεύματος και των προβλημάτων στα δίκτυα επικοινωνίας, μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo στις πληγείσες περιοχές (πχ στα Ψαχνά Ευβοίας) τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Όταν γίνει η επαναφορά τους, θα υπάρξουν νεότερα στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

Αξιόλογη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στους τρείς ανωτέρω νομούς, σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα εντοπίστηκε στη ευρύτερη περιοχή Ψαχνών-Στενής-Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

To άρθρο Εύβοια: Περισσότερη βροχή και από την Μάνδρα! Στοιχεία που σοκάρουν (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr