Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Λύσεις για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Tη συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (Ε.Α.Σ.) εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και «απαιτεί λύσεις για την εταιρία από τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας».

Συγκεκριμένα το ΕΚΑ αναφέρει ότι: «Οι εργαζόμενοι στα Ε.Α.Σ. παραμένουν για μια ακόμα φορά απλήρωτοι με ό,τι αυτό σημαίνει για τις ατομικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις και ανάγκες.

Ακόμα και αν καταβληθούν τα οφειλόμενα, αυτό θα αποτελεί μια πρόσκαιρη – ευκαιριακή λύση και το πρόβλημα της οικονομικής δυσπραγίας της εταιρίας θα επανέλθει ίσως και εντονότερο.

Τα Ε.Α.Σ. αδυνατούν λόγω έλλειψης ρευστότητας να υλοποιήσουν υπογεγραμμένες παραγγελίες και η έλλειψη πολιτικής βούλησης οδηγεί την εταιρία σε ένα ντόμινο αποδιοργάνωσης, παρακμής και συρρίκνωσης, αντί της ανάπτυξης, των επενδύσεων και των προσλήψεων που είναι τα ζητούμενα και τα διεκδικούμενα από τους εργαζόμενους.

Επισημαίνουμε ότι τα Ε.Α.Σ. είναι η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας με αντικείμενο την παραγωγή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων, σε μια περιοχή όπου τα γεωστρατηγικά συμφέροντα και οι εντάσεις, την καθιστούν αναγκαία για την άμυνα της χώρας».

www.ert.grΠηγή ert.gr