Εποικοδομητική συζήτηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Ελλάδα και ΗΠΑ συνεχίζουμε τον στενό συντονισμό μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής επιβολής των κυρώσεων από την Αθήνα και της εκτεταμένης ανθρωπιστικής και αμυντικής βοήθειάς της. Οι δυο τους συζήτησαν πρόσθετους τρόπους για να βοηθήσουν την Ουκρανία, καθώς συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στον απρόκλητο και βάναυσο πόλεμο της Ρωσίας.

Ο αμερικανός υπουργός και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης μια επικείμενη συνάντηση του μηχανισμού 3+1 για την ενίσχυση της ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών και προώθηση των στόχων μας, που ενισχύονται από τα κοινά δημοκρατικά ιδεώδη για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία.

Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

www.ertnews.grΠηγή ert.gr