Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, έφτασε η ώρα της επιστροφής των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς που επιστρέφουν και πάλι στη βάση τους. Δεν ήταν λίγοι οι εκδρομείς που επέλεξαν τη νησιωτική χώρα για μια σύντομη απόδραση από το κλεινόν άστυ αλλά και τους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς ενώ οι πιο τυχεροί κατάφεραν να παρατείνουν τις διακοπές τους από το Πάσχα μέχρι και σήμερα 2/5.

Μέχρι στιγμής η επιστροφή εξελίσσεται κανονικά, ενώ αναμένεται αύξηση της κίνησης μέχρι το βράδυ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ο Κυριάκος Δημητρίου, Αστυνομικός Διευθυντής της Τροχαίας, ανέφερε ότι από το πρωί του Σαββάτου είχαν εισέλθει 126.000 οχήματα, ενώ το 2019 είχαν εισέλθει 113.000 οχήματα.

Επίσης έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα από την τροχαία, από τις 4μμ έως τις 11μμ ισχύει απαγορευτικό για κίνηση φορτηγών άνω των 3.5 τόνων. Κίνηση με μειωμένες ταχύτητες, χρήση ζώνης και κράνους, όχι χρήση κινητού στην διάρκεια της οδήγησης και σεβασμό της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και 60 μέρες αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και οδήγησης, ενώ σε περίπτωση υποτροπής διπλασιάζεται το χρονικό διάστημα της αφαίρεσης).

Το διάστημα αυτό έγιναν από περίπου 7.000 συνεργεία, 135.000 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 30.000 παραβάσεις.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr