Ηλικιωμένοι στους οίκους ευγηρίας θα μπορούν να δέχονται επισκέπτες υπό όρους και προϋποθέσεις, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή. Χωρίς μουσική στην εστίαση και με το γνωστό ωράριο απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας θα συνεχίσουμε και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέπτες θα επιτρέπονται στους οίκους ευγηρίας, όμως θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 95% οι εργαζόμενοι στις μονάδες αυτές και κατά 85% οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί. Επίσης, οι δικοί τους άνθρωποι που θα τους επισκέπτονται θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να έχουν αρνητικό self-test.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για τη μουσική στην εστίαση και για το ωράριο κυκλοφορίας, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα “ανοιγμάτων”, αφού η επιτροπή των ειδικών διαπιστώσει ότι έχει μειωθεί περαιτέρω το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. Η μουσική αναμένεται να επιτραπεί στην εστίαση από τις αρχές Ιουλίου, ενδεχομένως από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Επίσης, στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, θα αποφασιστεί αν θα επιτραπεί οι συμμετέχοντες στις δεξιώσεις να αυξηθούν από τους 100 στους 200.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.grΠηγή ert.gr