Επισημάνσεις ειδικών για το Fortnite και την αιφνίδια διακοπή του (video)

Η αιφνίδια διακοπή ενός απο τα δημοφιλέστερα και πιο εθιστικά διαδικτυακά παιχνίδια δράσης, του Φορτνάιτ έγινε αισθητή και στην Ελλάδα.

«Τα παιδιά κανουν κρίση πανικού και εμφανίζουν στερητικό σύνδρομο λόγω του παιχνιδιού, που μπορεί να κλείσει να ξανανοίξει για να κάνει η εταιρεια ντόρο», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κλινική ψυχολόγος του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Ίλια Θεοτοκά.

«Ουσιαστικά να στεναχωριούνται για έναν κόσμο που δεν υπάρχει παρά μόνο μέσα στη φαντασία και τον υπολογιστή, είναι ανώριμο», ήταν το σχόλιο ενός μαθητή λυκείου και συνομήλιος του προσθέτει: «Κάθονται για ώρες κολλημένοι καθημερινά στην οθόνη του υπολογιστή τους και εθίζονται στη βία και στη χειρότερη μορφή της, που είναι να σκοτώνεις».

«Στόχος είναι να επιβιώσω, σκοτώντας τους άλλους», αναφέρει άλλος μαθητής.

Για μια ακόμη φορά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαιτούνται όρια στη χρήση καθώς είναι εξαιρετικά εθιστικό.

«Η άμυνα των γονιών είναι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, να δώσουν στα παιδιά διεξόδους και να ασχολούνται μαζι τους», επισημαίνει ο υπεύθυνος του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς.

‘Οσο για τους φανατικούς οπαδούς του Fortnite, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, με την εταιρία να δίνει στη δημοσιότητα μια πρώτη γεύση από το νέο ταμπλό του παιχνιδιού και τις «δυνατότητες» που παρέχονται στους παίκτες.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου
Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr