Επιβολή φόρου φυσικών πόρων στην Κίνα

Με σκοπό την προώθηση της διατήρησης των φυσικών πόρων  και την εντατικοποίηση των δράσεων για την προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος τίθεται σε ισχύ από σήμερα (1η Σεπτεμβρίου 2020) στην Κίνα ο νόμος για την επιβολή φόρου φυσικών πόρων.

«Ο νέος νόμος, που βασίζεται στους προσωρινούς κανονισμούς φορολόγησης πόρων, εισάγει ενοποιημένα αντικείμενα φορολογίας, διασαφηνίζει ζητήματα δικαιοδοσίας για τον καθορισμό των φορολογικών συντελεστών, ενώ ορίζει τις πολιτικές φορολογικής μείωσης και απαλλαγής», ανέφερε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ο Bu Xiang, αξιωματούχος της κεντρικής υπηρεσίας φορολογίας.

Συνολικά 164 φορολογικά αντικείμενα, τα οποία καλύπτουν όλα τα ορυκτά και τα άλατα, εντάσσονται στον νόμο για την επιβολή φόρου φυσικών πόρων. Ο εν λόγω νόμος ορίζει τους φορολογικούς συντελεστές βάσει κατηγοριών, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού της φορολογίας.

Υπό τον συγκεκριμένο νόμο, οι φορολογικές αρχές και οι σχετικές με αυτές υπηρεσίες πρέπει να θεσπίσουν μηχανισμούς συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να βελτιωθεί η διαχείριση της επιβολής του φόρου για τους πόρους, διασφαλίζοντας παράλληλα τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα εκείνων που πληρώνουν τους φόρους.


Πηγή: Xinhua

Φωτογραφία: Associated Press

www.ert.grΠηγή: ert.gr