Επαφές του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος με πολιτικούς αρχηγούς

Σειρά επαφών με αρχηγούς κομμάτων είχε την Τετάρτη ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Βασίλη Λεβέντη καθώς και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης.

Πλήρη στήριξη παρείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Βουλή, και του έθεσε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του ΙΣΚΕ ζήτησαν να παραμείνουν δημόσιοι λειτουργοί, να μην περάσει η ουδετερότητα της θρησκευτικής πίστης και να παραμείνει η Εκκλησία της Ελλάδος η επίσημη Εκκλησία, ενώ ο κ. Λεβέντης τόνισε πως η Ένωση Κεντρώων στηρίζει τα αιτήματα των κληρικών και ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο «να κάνει πίσω και ανοίξει διάλογο, με την ιεραρχία, τους κληρικούς και το Πατριαρχείο».

Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι η συμφωνία αυτή δεν πρέπει να περάσει και μίλησε για «προδοσία της πίστης», ενώ κατέθεσε την άποψη ότι «δεν μπορεί να δεχτούμε την ουδετερότητα και να εξισώνεται η Ορθοδοξία, που είναι η πλειοψηφούσα θρησκεία, με δόγματα και αιρέσεις», αναφέρει επίσης η Ένωση Κεντρώων προσθέτοντας πως θα κάνει αγώνα για να μην περάσει η συμφωνία.

Κατά τη συνάντηση του Θ. Παφίλη με τον ΙΣΚΕ, ο κ. Παφίλης παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι «ο διαχωρισμός αυτός σε τίποτα δεν εμποδίζει τα θρησκευτικά πιστεύω και την όποια θρησκευτική συνείδηση του ανθρώπου».

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε «τη σταθερή θέση του ΚΚΕ, ώστε να μην τεθούν σε αμφισβήτηση και να ληφθούν όλα τα μέτρα για να προστατευθούν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr