Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί η παράνομη πράξη ενός επίορκου αστυνομικού ο οποίος, έναντι υψηλού αντιτίμου που έφθανε τις 2.000 € μηνιαίως, παραχωρούσε τον ασύρματο της αστυνομίας σε κλέφτες.

«Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε επί της ουσίας από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο, πολύ πιθανόν να έχουν κάνει μέλη αντίπαλης συμμορίας που νιώθουν ότι ρίχτηκαν» ανέφερε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο αστυνομικός συντάκτης Κώστας Παπαδόπουλος.

Ο 30χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε σε τμήμα της Ανατολικής Αττικής, είχε έρθει σε επαφή με έναν ιδιώτη, ο οποίος στις αρχές Οκτωβρίου του ζήτησε να του προμηθεύσει, με το αζημίωτο, έναν ασύρματο νέας τεχνολογίας τύπου Sepura ώστε να παρακολουθεί τα σήματα της αστυνομίας η συμμορία των Ρομά που πραγματοποιούσε κλοπές και διαρρήξεις.

Το αντίτιμο που εισέπραττε αυτό το διάστημα ο αστυνομικός ήταν 2.000 € ανά μήνα, ενώ ο μεσάζοντας έπαιρνε από την σπείρα 1.000 € μηνιαίως.

Μετά το ανώνυμο τηλεφώνημα, την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ ταυτόχρονα έγινε έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμό Ρομά σε Άνω Λιόσια, Καματερό και Γλυφάδα, όπου έγιναν συλλήψεις.

Όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος αστυνομικός είχε δηλώσει την κλοπή του ασυρμάτου από τον Αύγουστο 2020. Από καθυστέρηση των τεχνικών υπηρεσιών, ωστόσο, ο ασύρματος δεν είχε απενεργοποιηθεί και μέχρι τη μέρα της σύλληψης ο ασύρματος βρισκόταν στα χέρια λιστών

www.ertnews.grΠηγή ert.gr