Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν τα Εξάρχεια

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο δικηγόροι, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης που είχαν συλληφθεί στα Εξάρχεια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων covid 19 (άρθρο 285 ΠΚ).

Βάση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι δικηγόροι έχουν ειδική δωσιδικία και εφόσον ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη θα οριστεί ρητή δικάσιμος. 

Παράλληλα και οι ίδιοι ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου για την «παράνομη» σύλληψή τους και παραβίαση μέτρων κατά του κορονοιού καθώς όπως καταγγέλλουν «στον ίδιο  χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, αφού αφέθηκε ελεύθερος από τις αστυνομικές αρχές με εντολή εισαγγελέα, δήλωσε : «Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας».

 

To άρθρο Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν τα Εξάρχεια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr