Από το νέο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι επίσημες εκδηλώσεις, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία του πρίγκιπα Κάρολου της Αγγλίας, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του  πρωθυπουργού της Ρωσίας  Μιχαήλ Μισούστιν και της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Η εικόνα της Ελλάδας που γιορτάζει την Παλιγγενεσία και κάνει με αισιοδοξία το επόμενο βήμα της στο μέλλον θα μεταδοθεί σε όλον τον κόσμο μέσω της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν θα παρευρεθεί στους εορτασμούς, έστειλε όμως το δικό του μήνυμα, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον Νίκο Αλιάγα και θα μεταδοθεί σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Από αυτή την ώρα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε μια μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης ενώ από τις 15.00 θα αρχίσει να διακόπτεται η κυκλοφορία και να κλείνουν κεντρικές λεωφόροι, όπως η Βασιλίσσης Σοφίας, η Βασιλέως Αλεξάνδρου, η Βασιλέως Κωνστανίνου και η Μιχαλακοπούλου

  •   Ποιοι δρόμοι είναι σήμερα κλειστοί στην Αθήνα, πού απαγορεύεται η στάθμευση. Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από σήμερα, στην Αθήνα

Λόγω διεξαγωγής εκδήλωσης – ξενάγησης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 24/03/2021 στο νέο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, θα απαγορευθεί σταδιακά α) η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, από ώρα 06.00 έως πέρατος, και β) η κυκλοφορία αυτών από ώρα 15.00 έως πέρατος, στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ευφρονίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ιλισίων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ και Μιχαλακοπούλου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους, κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθήσουν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σχετική είδηση: Η αστυνομία απαγορεύει τις συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί για την 25η Μαρτίου

O σημαιοστολισμός για την 25η Μαρτίου στην πλ. Συντάγματος – Εντυπωσιακές εικόνες

www.ertnews.grΠηγή ert.gr