Έχετε δοκιμάσει εξωτικό ρυζόγαλο; Ήρθε η ώρα! 

  • Σε μία κατσαρόλα, που βράζει σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το γάλα, τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας τα οποία όμως έχουμε βάλει μέσα σε ένα πανάκι που το έχουμε δέσει με σπάγκο έτσι ώστε να τα αφαιρέσουμε αμέσως μετά.
  • Προσθέτουμε το νερό μας σε δόσεις.
  • Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Κόβουμε το μάνγκο σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφαιρούμε το κουκούτσι, κόβοντας με το μαχαίρι τη σάρκα γύρω γύρω από το κουκούτσι. Ξεφλουδίζουμε 2-3 φέτες και το υπόλοιπο μάνγκο το κόβουμε σε κομματάκια κάνοντας χαραματιές με το μαχαίρι στο μάνγκο και βγάζουμε έτσι τη σάρκα του.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Από πάνω βάζουμε λίγα φιστίκια, λίγα κυβάκια μάνγκο, σερβίρουμε με τις φέτες μάνγκο και πασπαλίζουμε με μέλι!

Δείτε βήμα – βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com





Πηγή:gossip-tv.gr