Εξάρθρωση δύο κυκλώματων διακίνησης κοκαΐνης

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Αττικής καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και της Λάρισας. Κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε περιοχές της Αττικής, της Ηγουμενίτσας, της Λάρισας και της Χαλκίδας, συνελήφθησαν συνολικά -9- άτομα, μέλη και των δύο οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της στέλεχος της μίας οργάνωσης.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα, μέλη των οργανώσεων, εκ των οποίων ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα τρία άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει κατά το τελευταίο πεντάμηνο ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 95.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (281,5) γραμμαρίων, εκτιμώμενης αξίας έως -30.000- ευρώ περίπου
-ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (785,45) γραμμαρίων,
-τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
-το χρηματικό ποσό των (27.095) ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών,
-δεκατρία ναρκωτικά χάπια,
-υλικά ανάμειξης ναρκωτικών ουσιών,
-πληθώρα νάιλον συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών,
-ένα αεροβόλο περίστροφο,
-δύο κυνηγητικά όπλα,
-πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM ,
-δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
-πλήθος σημειώσεων,
-δύο μεταλλικοί τρίφτες.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.grΠηγή ert.gr