Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο χρόνο ενημέρωσης του διαιτητή από το VAR, σε συγκεκριμένες φάσεις της αναμέτρησης ΟΦΗ – Ολυμπιακός σχολιάστηκε από την ΚΕΔ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΠΟ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από πλευράς ΚΕΔ, υπήρξε σημαντικό πρόβλημα με το σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών οφσάιντ από τη Media Pro στο ΟΦΗΟλυμπιακός, γεγονός που έφερε σημαντική καθυστυέρηση στην ενημέρωση του διαιτητή του αγώνα.

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: “Άλωσε” την Κρήτη κι “έπιασε” κορυφή! (videos)

«Αυτό προκαλεί απογοήτευση σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια,  και  παρόλο που και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας  είναι δυσαρεστημένη με το τεχνολογικό ζήτημα που ανέκυψε, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα στο μέλλον όποτε αυτά ανακύπτουν» τονίζεται στην ενημέρωση της ΕΠΟ

Η ανακοίνωση…

«Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.

“Στον αγώνα της Super League 1 OΦΗ – Ολυμπιακός που πραγματοποιήθηκε σήμερα  8 .11. 2020 στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών της εταιρείας Media Pro. Και στις δύο περιπτώσεις οφσάιντ, το σύστημα δεν λειτούργησε και χρειάστηκαν πάνω από τρία λεπτά προκειμένου να υπολογιστούν οι τρισδιάστατες γραμμές, το οποίο σημαίνει ότι ο βοηθός VAR δεν μπορούσε να λάβει καμία απόφαση μέχρι εκείνο το σημείο.

Αυτό προκαλεί απογοήτευση σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια,  και  παρόλο που και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας  είναι δυσαρεστημένη με το τεχνολογικό ζήτημα που ανέκυψε, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα στο μέλλον όποτε αυτά ανακύπτουν. Δεν μπορεί να αποδίδεται ευθύνη στους αξιωματούχους διαιτησίας του αγώνα όταν η τεχνολογία δεν λειτουργεί ορθά.

 

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι βέβαιη ότι η Media Pro θα εργαστεί σκληρά πριν από την επόμενη αγωνιστική για τη βελτίωση της εν λόγω τεχνολογίας”».

To άρθρο Ενοχλημένη η ΚΕΔ: “Σημαντικό πρόβλημα στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr