Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για τα στεγαστικά δάνεια (video)

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» για την επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία. Περίπου 80.000 δανειολήπτες έχουν λάβει σχετική έγκριση σε σύνολο 160.467 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί. Για τους επόμενους εννέα μήνες οι δανειολήπτες θα κληθούν να πληρώσουν από 10 έως 30% της μηνιαίας δόσης που κατέβαλλαν έως τώρα.

«Ειδοποιεί η τράπεζα την ηλεκτρονική πλατφόρμα και εμείς ξεκινάμε να καταθέτουμε την επιδότηση από το τέλος Νοεμβρίου και για 9 μήνες. Κάποιοι θα λάβουν τώρα, κάποιοι το Δεκέμβριο και κάποιοι το Γενάρη» είπε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Αν ένας δανειολήπτης με πράσινο δάνειο και χωρίς αναστολή καταβολή δόσεων, κάθε μήνα καταβάλλει 600 ευρώ, μετά την υπαγωγή του στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», θα δει ότι θα πρέπει να πληρώσει μόλις 60 ευρώ. Τα υπόλοιπα 540 ευρώ θα καταβληθούν από το Κράτος.

Όσοι έχουν αναστολή καταβολής δόσεων έως το τέλος του 2020, η επιδότηση θα δοθεί τον Ιανουάριο. Όσοι έχουν κόκκινο δάνειο, θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστεί με την τράπεζα έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Διορθώσεις στις δηλώσεις Covid έως 15 Δεκεμβρίου

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, έχουν περιθώριο περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια από το Μάρτιο έως και τον Αύγουστο, για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις Covid.

Για το Νοέμβριο οι ιδιοκτήτες θα δουν κατευθείαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το 50% της απώλειας που θα υποστούν λόγω της υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

www.ert.grΠηγή: ert.gr