Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ, με αντικείμενο τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και τις προτάσεις για αντιμετώπιση της κρίσης.

Η Γερμανία έχει ήδη διαφοροποιηθεί, στοχεύοντας στη χρήση υδρογόνου και σε απευθείας συμφωνίες για την εξασφάλισή του.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να παράσχει ενισχύσεις για όσο διάστημα χρειαστεί. Μόνο για τον Ιανουάριο, όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η στήριξη θα ανέλθει σε 400 εκ. ευρώ, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση

Για εγκληματική πολιτική κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. “Η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει το 13,7% από το μέσο μισθό και έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων”, επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επικοινωνία με φορείς της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα συναντηθεί και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος επισημαίνει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Από το ΚΚΕ, ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό των εργαζομένων, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος ζητά να ανοίξουν οι λιγνίτες για να κατέβει η παραγωγή ενέργειας.

Για στυγνό καρτέλ πίσω από το θέμα του φυσικού αερίου, κάνει λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, και διερωτάται “Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου τις απώλειες των παραγωγών τις πληρώνουν οι καταναλωτές”.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr