Ενδεχόμενο τρίτου lockdown στη Γαλλία λόγω της βρετανικής μετάλλαξης

Στο ενδεχόμενο και τρίτου lockdown, αυτή τη φορά λόγω της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν. Εξαρτάται από την πορεία της μετάλλαξης αν θα υιοθετήσουμε μέτρα ανάλογα με αυτά που έθεσε σε εφαρμογή η Βρετανία, τόνισε ενώπιον της νομοθετικής επιτροπής της Γερουσίας.

Κατά την ακρόασή του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την παράταση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η βρετανική μετάλλαξη ήταν το κυρίαρχο θέμα στην γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Όταν μιλάω για μια μάχη με τον χρόνο, ζυγίζω καλά τα λόγια μου καθώς μπορεί να αφορά τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, ή τους επόμενους μήνες», τόνισε.

Ήδη λάβαμε την σκληρή απόφαση την περασμένη εβδομάδα να επιβάλλουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 στο σύνολο της χώρας», δήλωσε ο Βεράν.

Στη Γαλλία, η βρετανική μετάλλαξη αντιπροσωπεύει, σε αυτή τη φάση, περίπου το 1,4% του συνόλου των ημερήσιων μολύνσεων από Covid-19, όπως κατέδειξε πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο σύνολο των θετικών τεστ PCR.

www.ert.grΠηγή: ert.gr