«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς (video)

Εστίες καπνού και ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018 σε γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να πλησιάσουν την εστία της φωτιάς στο 4ο υπόγειο γκαράζ του πλοίου και να αποφύγουν την επέκτασή της.
Από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει μέσα στο πλοίο αυτό έχει πάρει μια μικρή κλίση που δεν είναι όμως ανησυχητική.

Παρά το ότι χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και γίνεται απομάκρυνση των επικαθήμενων προκειμένου να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Προσπάθειες κατάσβεσης για δεύτερη νύχτα (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr