‘Εκλεισαν τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης στην επαφή με τους θεσμούς (video)

Τα εννιά προαπαιτούμενα που αφορούν την Δημόσια Διοίκηση βρέθηκαν στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων με τους θεσμούς και έκλεισαν σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό κ. ‘Ολγα Γεροβασίλη.

Οι θεσμοί εκτίμησαν θετικά την εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας και η πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των λειτουργιών και των υπηρεσιών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρουσιάστηκε η πρόταση που θα υλοποιηθεί για την ηλεκτρονική διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων τον επόμενο χρόνο.

Όσον αφορά στις επιλογές των προϊσταμένων της Διοίκησης, οι αξιωματούχοι του υπουργείου ενημέρωσαν ότι ήδη ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις γενικών διευθυντών στις οριζόντιες θέσεις Διοικητικού-Οικονομικού.

Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη να δημοσιεύονται προκηρύξεις, που αφορούν στους υπόλοιπους Γενικούς Διευθυντές, από τα αρμόδια Υπουργεία.

Αναφορικά με τους Διοικητικούς, Ειδικούς και Τομεακούς Γραμματείς, ήδη ξεκίνησε η έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωσή τους μέσα από διαφανή, αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία, με πρώτη τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Από την παραπάνω διαδικασία εξαιρούνται τα Υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Σημειώθηκε δε ότι είναι οι πρώτες κρίσεις, αξιοκρατικές και διαφανείς, που γίνονται στο Δημόσιο μετά από αρκετά χρόνια σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου.

Η επιλογή των Προϊσταμένων στο σύνολό τους –δηλαδή έως και τους Τμηματάρχες– αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2018.

Επιπλέον, από την πλευρά των Θεσμών αναγνωρίστηκε η επιτυχής προσπάθεια των ελληνικών Αρχών να διατηρήσουν σταθερό τον αριθμό των εργαζομένων ορισμένου χρόνου, βάσει του μέσου όρου του έτους 2016.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθούν τα τελικά κείμενα της συμφωνίας.

Στην αυριανή συνάντηση των κυβερνητικών αξιωματούχων με τους θεσμούς θα συζητηθούν επίσης τα δημοσιονομικά θέματα και ειδικότερα το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ σε 32 νησιά από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Το θέμα των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα πάει για την επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1


Δείτε εδώ: ‘Εκλεισαν τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης στην επαφή με τους θεσμούς (video)