Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Στις 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γαλατσίου, οργανώνουν σχετική εκδήλωση στις 21 Νοεμβρίου.

Ο χώρος διεξαγωγής της θα είναι το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «ΠΑΛΑΙ» και οι ώρες από τις 11πμ έως τις 7μμ.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Γαλατσίου: «Η εκδήλωση-δράση είναι αφιερωμένη στην εναντίωση στη βία ενάντια των γυναικών, στην ενημέρωση, στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση, αλλά και στην απενοχοποίηση των γυναικών και περιλαμβάνει προβολή σχετικών video και αντίστοιχο έντυπο υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή οικονομικής επιφάνειας. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να ενημερωθείτε για ένα θέμα που αγγίζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη».


Δείτε εδώ: Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών