Εισβολή της αστυνομίας στην Πολυτεχνική σχολή του Χονγκ Κονγκ

Σε συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ καθώς πέτυχε να εισβάλει στην Πολυτεχνική σχολή αφού προηγουμένως κατάφερε  να σπάσει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι φοιτητές .

Μερικές ώρες πριν οι διαδηλωτές που βρίσκονταν εντός της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ πυρπόλησαν την κεντρική είσοδο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ απέκλεισε χθες την Πολυτεχνική Σχολή, ενώ ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια στην πιο τουριστική συνοικία της πόλης χθες, δεύτερη ημέρα επεισοδίων, που εντείνουν την ανησυχία ότι επίκειται αιματηρή καταστολή στον ασιατικό χρηματοοικονομικό κόμβο.

Σε πεδία μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, που τελούσε υπό κατάληψη. Ακτιβιστές στα μαύρα με μάσκες εκτόξευαν, μολότοφ, τούβλα ακόμα και βέλη εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με εκτοξευτήρες νερού και χημικά. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας, αρμόδιος για τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, χτυπήθηκε από βέλος στο πόδι.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει την «αδικαιολόγητη χρήση βίας» στο Χονγκ Κονγκ και καλεί το Πεκίνο να προασπίσει την ελευθερία της περιοχής, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της. Οι ΗΠΑ αναμένουν το Πεκίνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του βάσει της κοινής σινοβρετανικής διακήρυξης και να προστατεύσει την ελευθερία, το νομικό σύστημα και τον δημοκρατικό τρόπο ζωής» του Χονγκ Κονγκ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή: ert.gr