Εθελοντική αιμοδοσία στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προγραμματίζει για πρώτη φορά εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 14 και Δευτέρα 15 Ιουλίου, στην αίθουσα Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων (τερματικός σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιάς) από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Σε μία προσπάθεια προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών (ιδιαίτερα νέων ηλικιακά ομάδων) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος και μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Η πρόσκληση για «check-in στην εθελοντική αιμοδοσία», λίγα μέτρα πριν το λιμάνι του Πειραιά, στέλνει το μήνυμα ότι η προσφορά αίματος μπορεί να αποτελέσει μία θαυμάσια πράξη αλληλεγγύης, που συνδέεται με τη χαρά των διακοπών και της ξεκούρασης, αποφεύγοντας το νοσοκομειακό περιβάλλον και τους αρνητικούς συνειρμούς που αυτό καλλιεργεί στους εθελοντές αιμοδότες.

Το ΕΚΕΑ επέλεξε έναν εξαιρετικό χώρο που παρέχει ευκολία πρόσβασης σε χιλιάδες επιβάτες που μετακινούνται προς τα νησιά με το πλοίο και τους καλεί λίγο πριν την αναχώρησή τους να δώσουν λίγο από το αίμα τους και λίγο από τον χρόνο τους, για αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Ας κάνουμε λοιπόν check-in στην πιο σημαντική συνήθεια του καλοκαιριού…. γιατί οι ανάγκες για αίμα δεν πάνε διακοπές…

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών

Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 

Πληροφορίες

Γραφείο προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών ΕΚΕΑ

τηλ.: 2132146717

 

 

www.ert.grΠηγή ert.gr