Δεκάδες εθελοντές από όλο τον κόσμο έχουν ταξιδέψει στη μικρή πολωνική πόλη Medyka στα σύνορα με την Ουκρανία για να βοηθήσουν πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Μερικοί είναι εκεί για να βοηθήσουν τα κατοικίδια και τα ζώα που φτάνουν με τους ιδιοκτήτες τους ή που εκκενώνονται.

Ο δρόμος που οδηγεί από τα ουκρανικά σύνορα στο μικρό χωριό Medyka είναι γεμάτος με εθελοντές που φτιάχνουν ζεστά φαγητά και ποτά, προσφέροντας πρώτες βοήθειες και περίθαλψη. Ορισμένοι προσφέρουν γλυκά και καραμέλες και ψυχαγωγία για τα παιδιά.

Ο Ντέιβιντ Φοξ Πιτ από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Siobhan Trust είπε ότι είναι εκεί για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες αλλά και τον Πολωνικό λαό που έχει αντιμετωπίσει μεγάλη εισροή προσφύγων από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Balwant Signh από την οργάνωση United Sikhs στο Σιάτλ μαγειρεύει ζεστά γεύματα και δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Χρειάζονται το ζεστό γεύμα, ο πόλεμος… η καταστροφή…, το πρώτο πράγμα ένα ζεστό γεύμα»

Ο Lillan Boulard, εθελοντής από τη Γαλλία πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη Γαλλία με τον φίλο του για να έρθει στο συνοριακό πέρασμα Medyka και να βοηθήσει γονείς με μωρά και παιδιά. Είναι ντυμένος σαν τον χαρακτήρα Jack Sparrow και προσπαθεί να χαμογελάσει στα παιδιά.
«Για κάθε καραμέλα που δίνουμε λαμβάνουμε ένα χαμόγελο που μας κάνει χαρούμενους», είπε ο Boulard

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr