ΕΕΔΑ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας προχώρησαν τη Δευτέρα 22/4/2019 η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και η Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Την ΕΕΔΑ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Μαρία Γαβουνέλη και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ τη Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης εκπροσώπησαν ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Βασίλειος Κέφης, η Καθηγήτρια Σταυρούλα Κτιστάκη και η Αν. Καθηγήτρια Χρυσούλα Μουκίου.

Η ΕΕΔΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι: «ως Εθνικός Θεσμός για την προώθηση και προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΘΑΔ), εκπληρώνοντας την κατά τον νόμο αποστολή της να προωθεί την έρευνα σε θέματα σχετικά με ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2018 τη συνεργασία της με πανεπιστημιακές Σχολές και Τμήματα. Από τότε έως σήμερα, έχει ήδη υπογράψει σχετικά πρωτόκολλα συνεργασίας με συνολικά δέκα πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επίσημη πλέον συνέργεια των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Χώρας με την ΕΕΔΑ, με σκοπό την εκπλήρωση της αποστολής της, και πιο συγκεκριμένα τη συνεισφορά τους κατά την έρευνα και τεκμηρίωση των συστάσεων, προτάσεων, μελετών, εκθέσεων ή και γνωμοδοτήσεων που εκπονεί και υποβάλλει σχετικά με την κατάσταση των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη Χώρα.

Επίσης η ΕΕΔΑ αναφέρει πως: «Θεσμοθετείται, επίσης, κατά τρόπο μόνιμο η δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών και φοιτητριών στην ΕΕΔΑ με την ανάθεση εξειδικευμένου έργου. Επισημαίνεται ότι η συμβολή των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη λειτουργία και στο έργο της ΕΕΔΑ είναι ουσιαστική και διαρκής ήδη από την ίδρυσή της.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας εκπροσωπούνται στην σύνθεση της ΕΕΔΑ, καθώς ορίζουν ορισμένα από τα μέλη της. Η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική τόσο για την συνέχιση και διεύρυνση των συνεργασιών της ΕΕΔΑ με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όσο και στην οργάνωση και διεξαγωγή του Α΄ Κύκλου Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων με θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο σεμινάριο της ΕΕΔΑ θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2019 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας με θέμα «Η προστασία των παιδιών από τη βία και την παραμέληση και ο ρόλος του σχολείου» και ομιλητές τους Γ. Μόσχο και Χ. Παπαδόπουλο».

Πηγή φωτο: EEΔΑ

www.ert.grΠηγή ert.gr