Αρχές Απριλίου τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν στις 10.000 και κοντά στο Πάσχα θα μειωθούν στις 2.000 γιατί «ο καιρός βοηθάει στο θέμα της αερογενούς μετάδοσης, του κορονοϊού», εκτιμά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Προειδοποιεί όμως, ότι «η μείωση του ρυθμού εμβολιασμού είναι λάθος, επειδή σε ένα μήνα δεν θα λήξουν όλα».

Θα συνεχίσουμε με 60 νεκρούς την ημέρα, υπερβολικά μεγάλος αριθμός. Και είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι, ενώ μπορούν να σωθούν όλοι, τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Εκτιμάται επίσης ότι και «οι διασωληνώσεις θα μειωθούν, σε 350 αρχές Μαρτίου και θα συνεχιστεί η πτώση».

Γεωργία Γκιούλα: «Ο κορονοιός δεν θα φύγει σε ένα μήνα»

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, από την ίδια εκπομπή επισημαίνει ότι «δεν θα απελευθερωθούμε μαγικά από τον κορονοϊό, αν και καθημερινά ως και 15.000 νοσούντες προστίθενται στην συλλογική ανοσία».

«Πιστεύουμε ότι κορονοϊός  θα γίνει σαν τον ιό της γρίπης, πιθανό λοιπόν ετησίως να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε και για τους δύο λόγους ενώ τον επόμενο χειμώνα μάλλον δεν θα υπάρχει ακόμα το αναμενόμενο «διπλό», είπε η Γεωργία Γκιούλα.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.grΠηγή ert.gr