«Χθες, συμπληρώσαμε 48ώρες από τη νοσηλεία και έγινε έλεγχος του νευρολογικού προφίλ του ασθενούς και τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά. Σήμερα έχουμε προγραμματίσει την μαγνητική εξέταση και μετά από αυτό θα γίνει μια ασφαλής εκτίμηση για την περαιτέρω πορεία της νοσηλείας του», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Μπάκος, αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σχετικά με την πορεία της υγείας του εξάχρονου, που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ στην Πάτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» για τον εξάχρονο που παραμένει ακόμη σε καταστολή στη ΜΕΘ, ο κ. Μπάκος είπε: «η βασική εκτίμηση για την πορεία του ασθενούς θα γίνει μετά την μαγνητική σήμερα, λίγο αργά το μεσημέρι. Υπάρχει αισιοδοξία για το περιστατικό. Τα νευρολογικά στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ο ασθενής είναι πλήρως σταθεροποιημένος. Βρίσκεται στα χέρια μιας εξαιρετικής ομάδας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό»

Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, το παιδί «ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του». Αν τα αποτελέσματα της μαγνητικής εγκεφάλου σήμερα είναι καλά, θα μειωθεί η καταστολή και θα γίνει εκ νέου νευρολογικός έλεγχος, ώστε στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια αφύπνισης του παιδιού που υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε αγώνα επίδειξης με καρτ.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε η ΕΡΤ στις 19/9 φαίνεται η σοκαριστική στιγμή που δύο καρτ συγκρούονται, με αποτέλεσμα το ένα εκ των δύο να εκτοξευθεί προς τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τραυματίζοντας στο κεφάλι το παιδί, που παρακολουθούσε τον αγώνα πίσω από τα κιγκλιδώματα!

 

www.ertnews.grΠηγή ert.gr