Δυο κινεζικές τράπεζες-κολοσσοί στην Ελλάδα (video)

Ξεχωριστή σημασία έχουν οι δύο συμφωνίες που υπογράφηκαν με δύο μεγάλες κινεζικές τράπεζες. Οι επιστολές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προς τις  κινεζικές τράπεζες Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) και Bank of China (Europe) Luxembourg, με τις οποίες παρέχεται η άδεια εγκατάστασης στην Ελλάδα, παραδόθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου, στο πλαίσιο της τελετής για την υπογραφή 16 διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Κίνας.

Πρόκειται για τράπεζες που κατέχουν την 1η και την 4η θέση παγκοσμίως. Αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου έχουν δικαίωμα έναρξης λειτουργίας υποκαταστήματος, με την Bank of China να έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για το άνοιγμα παραρτήματος στον Πύργο των Αθηνών.

Η ICBC μεγαλύτερη τράπεζα διεθνώς η οποία δραστηριοποιείται σε 42 χώρες, μεταξύ αυτών πλέον και η Ελλάδα, διαχειρίζεται 4 τρις δολαρίων και έχει 500.000 εργαζόμενους, θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών διεμήνυσαν ότι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε πλειάδα τομέων, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πρωτίστως στην υλικοτεχνική υποδομή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στις τουριστικές εγκαταστάσεις μεγάλης εμβέλειας, στην αγορά τροφίμων, και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Άκης Αθανασόπουλος

www.ert.gr



Πηγή: ert.gr