Δραγασάκης στην ΕΡΤ: Δεν υπάρχει επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις (video)

Ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες παραμένει η μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη να επιβεβαιώνει μέσω της ΕΡΤ, ότι στόχος είναι η ακύρωση του μέτρου.

Μιλώντας χθες το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση και στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα», ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα γίνει τελικά η περικοπή, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο που αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων. «Για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και δεν υπάρχει επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς ειδικά γι’ αυτό το ζήτημα, που νομοθετήθηκε» -όπως είπε- «έπειτα από τις πιέσεις μόνο του ΔΝΤ».

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ακόμη ότι στην Ελλάδα υπήρχαν και υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να βρισκόμαστε διαρκώς σε μνημόνια, κάνοντας λόγο για εκχυδαϊσμό της προσπάθειας του ΥΠΟΙΚ για τις συντάξεις.

Αναφερόμενος στη μεταμνημονιακή εποχή τόνισε ότι η γέφυρα είναι η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά και να ορθοποδήσει η κοινωνία.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, την χαρακτήρισε αναγκαία και εθνικά συμφέρουσα λύση, προσθέτοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία πολύ ευρύτερη από αυτή που διαφαίνεται τώρα.

 

Δείτε εδώ την εκπομπή «Επόμενη Μέρα»

 

www.ert.grΠηγή ert.gr