Μετά από δεκάωρη κράτηση στο αστυνομικό κέντρο της Κορυτσάς, ο 20χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, μεταφέρθηκε στη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλοπηγής για να συλληφθεί τελικά από την ελληνική αστυνομία.

Η σύλληψη έγινε ακριβώς στις 22.10. Για την εξέλιξη αυτή δεν επαρκούσε μόνο η βούληση του 20χρονου, αλλά και η συνεννόηση των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών για να παρακαμφθεί η ισχύς του ελληνικού διεθνούς εντάλματος σύλληψης εις βάρος του 20χρονου, συνεπώς και η αλβανική νομοθεσία. Σημασία είχε η επίτευξη του στόχου, να φθάσει δηλαδή στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, όπως και ο ίδιος 20χρονος ήθελε, ανέφεραν πηγές από την αστυνομία Κορυτσάς.

Ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασιας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, παραδόθηκε αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ.” Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς. Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του  Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

Έφευγε ο πατέρας μου και η γιαγιά μου και τους ζήτησα να πάω μαζί τους. Δεν τους είπα τίποτα. Φοβήθηκα. Μετά τους το είπα” τόνισε, ενώ σε ερώτηση για παραδόθηκε απάντησε ότι ήθελε να εξηγήσει στον ανακριτή τι έγινε.

Θεωρώ ότι από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα δέοντα ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες έκδοσης του κατηγορουμένου στην Ελλάδα, το ίδιο ελπίζω ότι θα πράξει και η αλβανική πλευρά” σημείωσε ο συνήγορος του 20χρονου κατηγορούμενου, Παρασκευάς Σπυράτος.

Του Παναγιώτη Μπάρκα, ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αλβανία

www.ertnews.grΠηγή ert.gr