Δικαίωση του ΙΣΑ από το ΣτΕ για το σύστημα παραπομπών των ασθενών

Αλλαγές στο σύστημα παραπομπής των ασθενών αναμένεται να προκαλέσει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ: «Μία ακόμα νίκη στις δίκαιες διεκδικήσεις του πέτυχε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με την 1728/2020 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε δεκτή η αίτηση του ΙΣΑ, για την ακύρωση των αποφάσεων του Υπουργού Υγείας που είχαν εκδοθεί με σκοπό την καθιέρωση και εφαρμογή νέου συστήματος παραπομπών για την πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας, τις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για τη θέσπιση και εισαγωγή μίας νέας ρύθμισης σύμφωνης με τα επιστημονικά δεδομένα που θα σέβεται το δικαίωμα της επαγγελματικής ελευθερίας του ιατρού, αλλά και το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής ιατρού από τον ασθενή, μετά από διάλογο με τα θεσμικά όργανα, κάτι που δεν είχε αποτελέσει επιλογή του Υπουργού Υγείας του 2018″.

www.ert.grΠηγή ert.gr