Διαλύθηκε καραβάνι μεταναστών από την Ονδούρα προς τις ΗΠΑ (pics)

Καραβάνι μεταναστών από την Ονδούρα το οποίο κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ διαλύθηκε την Πέμπτη (10/12) προτού περάσει τα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Το καραβάνι αυτό κατά πληροφορίες αποτελούσαν τουλάχιστον 300 άνθρωποι, οι οποίοι κατευθύνονταν, με τα πόδια και με οχήματα, προς τη συνοριακή διέλευση Άγουα Καλιέντε.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Progreso της Ονδούρας, 270 μετανάστες γύρισαν πίσω όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί και στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης σε σημείο ελέγχου περίπου 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα και τους ενημέρωσαν πως δεν θα τους επιτρεπόταν η διέλευση παρά μόνο αν είχαν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Το καραβάνι είχε ξεκινήσει από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα (βόρεια) αργά το βράδυ της Τετάρτης. Επρόκειτο για ανθρώπους που ήθελαν να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά τις καταστροφές που υπέστησαν όταν έπληξαν τη χώρα οι κυκλώνες Ήτα και Γιώτα, τον περασμένο μήνα.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι κυκλώνες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις εκτιμάται πως έπληξαν συνολικά 3,7 εκατομμύρια κατοίκους.

Πολλοί από τους μετανάστες είπαν πως δεν άφηναν τίποτα πίσω τους και δεν γνώριζαν τι τους περίμενε. «Ο θεός θα μας βοηθήσει», είπε ένας από αυτούς σε τηλεοπτικό σταθμό της Ονδούρας.

Τον Οκτώβριο, παρόμοιο καραβάνι διαλύθηκε στη Γουατεμάλα, πριν φθάσει στα σύνορα με το Μεξικό.

Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ από τις χώρες της κεντρικής Αμερικής για να σωθούν από τη βία και την ανέχεια, που επέτεινε η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο Διαλύθηκε καραβάνι μεταναστών από την Ονδούρα προς τις ΗΠΑ (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr