Διαδηλώσεις με ανοιχτούς δρόμους – Το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης (video)

Διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο ή σε μέρος του οδοστρώματος και εναλλακτικές διαδρομές προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα. Στόχος η αποφυγή των γνωστών κυκλοφοριακών «εμφραγμάτων» στο κέντρο της Αθήνας.

Πορείες με περιορισμένο αριθμό διαδηλωτών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί, θα πραγματοποιούνται πλέον σε ένα μέρος του οδοστρώματος ή θα ακολουθούν εναλλακτική πορεία για να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

«Όσο αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου είναι να διαδηλώσει, άλλο τόσο δικαίωμα είναι να μετακινηθεί», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Θ. Χρονόπουλος.

«Αντίθετες με το ν/σ για τις διαδηλώσεις εμφανίζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να χτυπήσει το εργατικό κίνημα.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες καταστημάτων του κέντρου θεωρούν ότι τα μέτρα που θέλει να φέρει η κυβέρνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα, θεσμοθετείται ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τις πορείες και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Κωνσταντινίδης

www.ert.grΠηγή ert.gr