Διαδήλωση στη Βαρκελώνη: Χάος και βανδαλισμοί στο κέντρο της πόλης (video)

Βομβαρδισμένο τοπίο, θυμίζει το κέντρο της Βαρκελώνης, μετά τα χθεσινά επεισόδια. Περισσότεροι από 500 χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις βαριές ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν στους Καταλανούς ηγέτες, ωστόσο μια μερίδα διαδηλωτών συγκρούστηκε βίαια με την αστυνομία.

Δημοσιεύτηκε από Dora Makri στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Χιλιάδες μπουκάλια, πέτρες και πλάκες πεζοδρομίου άρχισαν να εκτοξεύονται κατά της αστυνομίας λίγο έξω από το κτήριο της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης. Οι φλόγες των καιόμενων κάδων σκουπιδιών, οι σειρήνες και το αλλεπάλληλο κυνηγητό των τελευταίων ημερών προκαλεί την αγωνία περιοίκων και καταστηματαρχών αλλά και την ανησυχία των τουριστών που μαζικά επισκέπτονται τη Βαρκελώνη.

Δημοσιεύτηκε από Dora Makri στις Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

 

Η αστυνομία έχει εντολή να συγκρατεί μεν τις επιθέσεις αλλά να αποφευχθούν τα επεισόδια του ΄17.

Ήδη αναζητούν τους επικεφαλής των βανδαλισμών μέσω της επιχείρησης «Ιούδας». Η κατηγορία της τρομοκρατίας θα είναι ο καταπέλτης για τους υπεύθυνους.

«Θα εφαρμόσουμε με αυστηρότητα τον ποινικό νώδικα στους βίαιους διασπαστές και σε όλους εκείνους που δρουν εκτός νόμου. Και θέλω να τους υπενθυμίσω ότι για όλα τα εγκλήματα της επίθεσης στην εξουσία, ο ποινικός κώδικας ορίζει ποινές εξαετούς φυλάκισης» τόνισε ο δικαστής Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Τα μεσάνυχτα η πυροσβεστική και τα συνεργεία καθαρισμού είχαν ήδη μαζέψει ό,τι οι οδομαχίες είχαν προκαλέσει. Τώρα είναι η σειρά του εισαγγελέα.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση από την Ισπανία Δώρα Μακρή

www.ert.grΠηγή: ert.gr