τηλεκπαίδευση

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Κλειστά από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 τα σχολεία σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών έγιναν στο Υπουργείο Υγείας από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, και όπως ήταναναμενόμενο, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, και για δύο εβδομάδες, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.
«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

 

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Όπως σημείωσε όμως η Υπουργός Παιδείας, η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του Δημοτικού θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 17.00 για τα δημοτικά σχολεία, και από τις 14.00 έως τις 16.00 για τα νηπιαγωγεία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως από τις 9 το πρωί της Δευτέρας, από την ΕΡΤ 2, θα προβάλλονται εκπαιδευτικά μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού. Αύριο Κυριακή θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της εκαπιδευτικής τηλεόρασης.

To άρθρο Δημοτικά σχολεία: Τι ώρα θα γίνεται η τηλεκπαίδευση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr