ΔΕΣΦΑ: Νέο έργο στο Κουβέιτ, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά project

Την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του LNGI (Liquefied Natural Gas Import), του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας του Κουβέιτ, KIPIC ανέλαβε ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Ο τερματικός σταθμός LNGI αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG παγκοσμίως, με οκτώ δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου, κάθε μία εκ των οποίων έχει χωρητικότητα 225.000m3. Σύμφωνα με την Κουβετιανή KIPIC, σκοπός του έργου είναι να εξυπηρετήσει τους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου, αλλά και να καλύψει τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες της χώρας για “καθαρότερο” καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

O Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana, δήλωσε σχετικά: «Η ανάληψη του έργου για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του τερματικού LNG της KIPIC από τον ΔΕΣΦΑ αποτελεί ενσάρκωση της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας για συμμετοχή σε περισσότερα διεθνή έργα. Με αυτή την εξέλιξη, ο ΔΕΣΦΑ αποκτά παρουσία στο αραβικό περιβάλλον και, μάλιστα, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά project της περιοχής, το οποίο θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, αλλά και κορυφαία τεχνική εμπειρία στον οργανισμό. Έτσι, το έργο έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην εδραίωση του ΔΕΣΦΑ ως μίας υψηλά ανταγωνίσιμης δύναμης σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο στον τομέα της μεταφοράς αλλά και στη διαχείριση υποδομών φυσικού αερίου».

Συγκριτικά πλεονεκτήματα

Το συμβόλαιο έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε χρόνων και ανατέθηκε στον ΔΕΣΦΑ, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης και τελευταίας φάσης του σχετικού διαγωνισμού, αυτής των τεχνικών αξιολογήσεων και των συζητήσεων επί του συμβολαίου.

Η υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ΔΕΣΦΑ και των μετόχων του Snam and Enagás, που θα παρέχουν από κοινού τις υπηρεσίες τους, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάληψη του έργου. Η εμπειρία που έχει αποκομίσει ο ΔΕΣΦΑ από τη διαχείριση του ελληνικού συστήματος μεταφοράς, αλλά και του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα, είχε επίσης καταλυτική  συμβολή στην ανάληψη του έργου.

Το έργο αυτό αποτελεί άλλη μία δραστηριότητα του ΔΕΣΦΑ η οποία καθιστά την Ελλάδα  ολοένα και πιο υπολογίσιμη ενεργειακή δύναμη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως είναι και η συμμετοχή της εταιρείας στο FSRU της Αλεξανδρούπολης, μια επένδυση που μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο φυσικού αερίου για τα Βαλκάνια.

To άρθρο ΔΕΣΦΑ: Νέο έργο στο Κουβέιτ, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά project δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr