Την Ρένα Κουβελιώτη, την γνωρίσαμε μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και το μαχητικό της ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του καναλιού. Η γνωστή δημοσιογράφος έδινε καθημερινά τη δική της καθημερινή μάχη ως ρεπόρτερ με τον πιο έγκριτο και ακέραιο τρόπο. Η Ρένα Κουβελιώτη, εκτός από μία άψογη επαγγελματίας στη δουλειά της, αποτελεί και μια αφοσιωμένη μητέρα για τα παιδιά της, τον 15χρονο Χρήστο-Αναστάση και την 10χρονη Ηλέκτρα-Θεοδώρα.

Σήμερα, η γνωστή δημοσιογράφος γνωστοποίησε τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της, μέσα από την εφημερίδα Καθημερινή, όπου δημοσίευσε τον πρόλογο του βιβλίου της, “Θα μ΄αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;”. Η Ρένα Κουβελιώτη συγκλονίζει μιλώντας για τη μάχη που δίνει με την “συρρίκνωση εγκεφάλου” πρόδρομο στάδιο της άνοιας. Η έκδοση του βιβλίου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνη, γιατί αφηγήθηκε στα παιδιά της τη ζωή της – και τη κοινή ζωή τους – και τα προετοιμάζει για το μέλλον.

“Τα blackout άρχισαν να κυριαρχούν την καθημερινότητά μου. Στη δουλειά με πείραζαν συνάδελφοι όταν ξεχνούσα τα ρεπό μου, ονόματα συνεντευξιαζόμενος και συνεργατών. Τα χρωματιστά αυτοκόλλητα σημειώματα έγιναν ο καλύτερος σύμμαχος μου: Μην ξεχάσω να πληρώσω τη ΔΕΗ, τσακ κόλλημα στην ατζέντα, που πάλευε να μη σκάσει από το χαρτάκια. Μην ξεχάσω να απλώσω τα ρούχα, τσακ κόλλημα στον καθρέφτη του μπάνιου. Μην ξεχάσω να αγοράσω γάλα όταν σχολάσω, τσακ κόλλημα στον υπολογιστή του γραφείου. Λίστες υποχρεώσεων παντού. Κόκκινα λαχανί πορτοκαλί και κίτρινα χαρτάκια έγιναν βήματα της ζωής μου”. Η δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι έγραψε το βιβλίο της ουσιαστικά για τα παιδιά της το 15χρονο γιο της και τη 10χρονη κόρη της.

“Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου, σιγά, σιγά. Τί αξία έχει η ζωή χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τί έχω; Τί θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου; Απόγνωση, αγωνία, φόβος και μάχη με το χρόνο. Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τί να προσέξουν. Τί να αποφύγουν. Να μην να επαναλάβουν τα δικά μου λάθη. Θα προλάβω; Τί περιθώρια έχω; Και τί να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν Διαθήκη; Μία πολύτιμη Διαθήκη είναι αυτό το βιβλίο”, σημειώνει στην Καθημερινή, η Ρένα Κουβελιώτη. 

Η γνωστή δημοσιογράφος, όπως θα δεις στα στιγμιότυπα που δημοσιεύει η ίδια στα social media, αποτελεί έναν άνθρωπο που λατρεύει τις δραστηριότητες αλλά και τα ταξίδια. Η ίδια τρέφει τεράστια αδυναμία στη φύση και όταν δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις, διοργανώνει μικρές αποδράσεις με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η Ρένα Κουβελιώτη δεν χάνει την ελπίδα της, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της, βράχο ακλόνητο.

Δες φωτογραφίες από τη ζωή της:

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, σε λίγες ημέρες η δημοσιογράφος θα υποβληθεί σε ακόμη ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Παράλληλα, την έχει αναλάβει η Ιατρική Σχολή για γονιδιακό έλεγχο. Αν βρουν το αίτιο, ίσως με κατάλληλη αγωγή, να καθυστερήσουν την εξέλιξη της νόσου.Πηγή:tlife.gr