Δεν παραδίδει ακόμη την έδρα του ο Παπαχριστόπουλος-Τη Δευτέρα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής (video)

Τελικά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δεν παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ .Όπως είπε ο ίδιος μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης τον παρακάλεσε να περιμένει πέντε ημέρες ακόμα, ώστε να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων το Πρωτόκολλο Κύρωσης της ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

«Δεν είμαι ήρωας. Τα δανεικά τα επιστρέφω» δήλωσε βγαίνοντας από το γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έδωσε θετική ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών, διαφωνώντας με τον Πάνο Καμμένο και είχε προναγγείλει ότι θα αποχωρήσει παραδίδοντας την έδρα του.

Εφόσον αυτό συμβεί τις επόμενες ημέρες, τη θέση του στο Κοινοβούλιο θα λάβει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και θα διατηρήσει την έδρα.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής

Την Δευτέρα, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της βουλής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξετάσει την τροποποίηση διατάξεων που αφορούν σε κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες παύουν να υφίστανται. Πιθανότερο σενάριο είναι οι αλλαγές αυτές να αφορούν μόνο σε επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών αυτών ομάδων.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη
Σχετική είδηση: ΝΔ: Ευτελισμός των θεσμών η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ
Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα η κοινωνική ατζέντα ως τις εκλογές του Οκτωβρίου

www.ert.grΠηγή ert.gr