Δεκαεννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια

Στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η Αστυνομία.

Σκηνικό έντασης επικράτησε για ώρες χθες, μετά το τέλος της μαζικής ειρηνικής πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, σε δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, με κουκουλοφόρους να στήνουν οδοφράγματα, να ανάβουν φωτιές και να πετούν μολότοφ και διάφορα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που έκανε χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα. Η αστυνομία, εκτιμά ότι τα επεισόδια ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι  19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μία σύλληψη και στη Θεσσαλονίκη

Σε 14 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ.

Όπως έγινε γνωστό, μια από τις προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη και οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Χθες ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, και με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες πραγματοποιούσαν ρίψεις χημικών.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr