Δήμος Σερρών: Δύο νέα τμήματα ολοήμερων νηπιαγωγείων στις Σέρρες

Έγκριση χρηματοδότησης για τη δημιουργία δύο νέων τμημάτων ολοήμερων νηπιαγωγείων διασφάλισε ο Δήμος Σερρών, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόταση έργου του Δήμου Σερρών, ύψους 213.280 ευρώ για τη δημιουργία προσωρινών εγκαταστάσεων στέγασης του 21ου Νηπιαγωγείου και παραρτήματος του 24ου Νηπιαγωγείου στο κέντρο της πόλης των Σερρών . Τα δύο τμήματα ολοήμερων νηπιαγωγείων συνολικής δυναμικότητα 40 παιδιών θα λειτουργήσουν στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 8ου-25ου Δημοτικού σχολείου της πόλης των Σερρών.

«Η λύση του προβλήματος στέγασης των νηπιαγωγείων ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης των Σερρών, που αντιμετωπίζει και τις μεγαλύτερες ελλείψεις αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Τα δύο νέα τμήματα νηπιαγωγείων θα δώσουν μία σημαντική ανάσα στις ανάγκες των μικρών μαθητών και των οικογενειών τους. Καθοριστικό ρόλο στην έγκριση του έργου έπαιξε η στενή συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών με τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» και τον κ.Ιωάννη Χατζόπουλο. Επιπλέον, δρομολογούμε την ανέγερση νηπιαγωγείου δίπλα στο 4ο Λύκειο μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Παράλληλα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τόνισε, πως «συνεχίζεται η διερεύνηση διαθέσιμων και κατάλληλων οικοπέδων στην πόλη για την ανέγερση σχολικής μονάδας.»

www.ert.grΠηγή ert.gr