Την κρισιμότητα της κατάστασης από το πύρινο μέτωπο περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και συμπλήρωσε ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα όπως αναφέρει η λαϊκή ρήση, κινδυνεύει και το δικό σου, αυτό συμβαίνει τώρα με την πυρκαγιά στο Σχίνο. Από τις 4 τα ξημερώματα με εισήγηση της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν οι εκκενώσεις οικισμών, ενώ όπως τόνισε “Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση, θα ξαγρυπνήσουμε και απόψε”.

Βάλαμε λεωφορεία και μεταφέραμε τους πολίτες που προέρχονταν από περιοχές που εκκενώθηκαν, στο δημοτικό στάδιο όπου υπήρχε διοικητική μέριμνα. Έμειναν κάποιες ώρες εκεί για να δούμε πως θα εξελίσσονταν η κατάσταση. Υπάρχει ένα κτήριο πλήρως εξοπλισμένο, πρώην γηροκομείο για διανυκτερεύσεις, αλλά το απόγευμα έφυγαν όλοι καθώς η περιοχή έχει πολλές δεύτερες κατοικίες – εξοχικά και είχαν κάπου να πάνε να μείνουνε.

Μεγάλες φωτιές στην περιοχή είχαν σημειωθεί στα Γεράνια το 2018 στην Κινέττα και στην περιοχή που δοκιμάζεται σήμερα, το 1982, υπενθύμισε ο κ. Σταμούλης.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr