«Ως ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνουμε συνεχώς τις πάγιες θέσεις μας για την μέγιστη ευελιξία των κανονισμών εφαρμογής, την απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου και την αναγκαιότητα μεγαλύτερηςιδιοκτησίας” από τα κράτη μέλη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων».

Αυτό είναι το σημείωμα της ανάρητησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, με αφορμή την τοποθέτησή του στην υπουργική σύνοδο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο υφυπουργός: «Παρευρεθήκαμε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο στην υπουργική σύνοδο γενικών υποθέσεων της ΕΕ. Οι υπουργοί αρμόδιοι για την πολιτική συνοχή, όλων των κρατών μελών, επιβεβαιώσαμε τη σημασία και το ρόλο της πολιτικής συνοχής στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών περιφερειών και ταυτόχρονα αναγνωρίσαμε τη δυνατότητα της πολιτικής συνοχής να συνδράμει στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων για τις ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες όπως άλλωστε συνέβη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

«Σε αυτή την κατεύθυνση ξεκινά και η συζήτηση για την ενσωμάτωση των συμπερασμάτων της 8η έκθεσης για τη συνοχή και την μετάβαση σε νέα νέο θεσμικό πλαίσιο για τη μετά του 2027 περίοδο. Ως ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνουμε συνεχώς τις πάγιες θέσεις μας για την μέγιστη ευελιξία των κανονισμών εφαρμογής, την απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου και την αναγκαιότητα μεγαλύτερης “ιδιοκτησίας” από τα κράτη μέλη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων», καταλήγει σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr