«Ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος στη διαστρέβλωση της αλήθειας και παραμένει υπόλογος για την άρνησή του να στηρίξει έστω και μια δύσκολη απόφαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας» τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Star.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Η πανδημία αποτελεί μια παγκόσμια απειλή, που λυγίζει ακόμα και τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη. Μέσα σε αυτό το δυσχερές υγειονομικά και οικονομικά περιβάλλον, η Κυβέρνηση δίνει σκληρό αγώνα, προστατεύοντας κατά το μέγιστο τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους. Ο κ. Τσίπρας είναι εθισμένος στη διαστρέβλωση της αλήθειας και παραμένει υπόλογος για την άρνησή του να στηρίξει έστω και μια δύσκολη απόφαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για αυτό επιλέγουμε να μην τον παρακολουθήσουμε στις υπαρξιακές του ανησυχίες, μιας και μοναδική του έγνοια είναι να διασώσει τη θέση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία εσχάτως απειλείται. Μένουμε προσηλωμένοι στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και του επιπέδου ζωής των πολιτών, κινητοποιώντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της πατρίδας».

Αλέξης Τσίπρας εξήγησε μιλώντας στο Star γιατί ζητά εκλογές.

«Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν μπορεί να αντέξει η χώρα εκλογές εν μέσω πανδημίας, αλλά αν θα μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα μια κυνική κυβέρνηση, ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισήμανε επίσης ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχυθεί το σύστημα Υγείας,υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι δύο φορές πάνω σε θανάτους από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζητάμε εκλογές για τη διαχείριση της πανδημίας,δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σχετικό Άρθρο: Μητσοτάκης για Τσίπρα: Συνειδητός υπονομευτής εν μέσω πανδημίας — Τσίπρας: Το ζήτημα είναι αν η χώρα μπορεί να αντέξει έναν ένοχο πρωθυπουργό

www.ertnews.grΠηγή ert.gr