Γ. Βρούτσης: Αυξήσεις στις συντάξεις για όσους έχουν 30 χρόνια ασφάλισης και άνω (video)

Επτά διευκρινιστικά σημεία για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, αποκαλύπτει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας πως η αναλογιστική μελέτη που θα συνοδεύει το νομοσχέδιο θα επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μέχρι το 2070.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις συντάξεις, αλλά αντίθετα θα υπάρχουν αυξήσεις για όσους έχουν 30 χρόνια ασφάλισης και πάνω.

Ξεκαθαρίζει ακόμη ότι ο συντάξιμος μισθός όλων των ασφαλισμένων θα υπολογίζεται με τις αποδοχές 14 και όχι 12 μηνών, ενώ σημειώνει ότι οι εισφορές Ιανουαρίου των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης αποσαφηνίζει ότι με το νέο ασφαλιστικό σύστημα όχι μόνο δεν θα θιγούν αλλά προστατεύονται οι υπηρετούντες στις επίλεκτες δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και οι πιλότοι.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή: ert.gr