Γ. Βρούτσης: Αυξήσεις στις μελλοντικές συντάξεις-Ωφελούμενοι ένα εκατ. ήδη συνταξιούχοι (video)

Αυξήσεις στις μελλοντικές συντάξεις φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για όλους τους σημερινούς εργαζόμενους, που θα έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Ωφελούμενοι θα είναι και ένα εκατομμύριο ήδη συνταξιούχοι, όπως επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

Από τους ήδη συνταξιούχους, κερδισμένοι θα βγουν όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά, ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά.

Οι αυξήσεις για τα νέα αναδρομικά, που τρέχουν από τον Οκτώβριο, θα δοθούν σε μία δόση, μετά από τον επανυπολογισμό. Όσο για τα παλαιά αναδρομικά, για τα οποία αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ, «δεν υπάρχει πουγκί στο υπουργείο Εργασίας , που να ανοίξουμε και απλόχερα να μοιράσουμε χρήματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι θα είναι σεβαστή η όποια δικαστική απόφαση.

Ο υπουργός Εργασίας, άνοιξε και παράθυρο, για αλλαγές στις εισφορές υγείας των μισθωτών.

Στα πυρά του υπουργού Εργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την 13η σύνταξη, ανταπέδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός συνειδητά καταργεί την 13η σύνταξη «Για τον κύριο Βρούτση η 13η σύνταξη δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρξε όμως για 800 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, που έλαβαν μία ολόκληρη σύνταξη το 2019 και για άλλους 1,7 εκατ. συνταξιούχους που έλαβαν μια σημαντική ενίσχυση του εισοδήματός τους. Ενίσχυση η οποία θεσπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είναι μόνιμη» είπε χαρακτηριστικά .

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς στον πρωθυπουργό, για τα εργασιακά

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

www.ert.grΠηγή: ert.gr