Η επίσκεψη του Κοτζιά στη Fyrom είναι μια εξαιρετικής και μεγάλης σημασίας επίσκεψη, είναι μια ιστορική επίσκεψη, εκτίμησε σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Θα πρέπει να υπάρξει στο Σκοπιανό μια λύση η οποία να είναι βιώσιμη, να αντέχει στο χρόνο, να λύνει τα ζητήματα και να μην αφήνει ζώνες οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν προστριβές στο επόμενο διάστημα και να είναι προς το συμφέρον και των δυο χωρών και της σταθερότητας στην περιοχή, πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης. Eφόσον καταλήξουμε σε συμφωνία, πιστεύω ότι θα είναι προς τα εθνικά συμφέροντα και θα είναι αμοιβαία αποδεκτή, συμπλήρωσε ο κος Αμανατίδης.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, τόνισε.

Ερωτηθείς για το θέμα με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία ο κος Αμανατίδης είπε ότι η κυβέρνηση κάνει όλες τις ενέργειες προκειμένου να έχει γρήγορο και αίσιο τέλος η περιπέτεια των στρατιωτικών μας.

Ερωτηθείς για την ΑΟΖ Κύπρου ο κος Αμανατίδης είπε ότι υπάρχει εγρήγορση και από την δική μας πλευρά και από την κυπριακή, το θέμα θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και η ενεργειακή πολιτική που σχεδιάζει και υλοποιεί η ΕΕ στην ενέργεια θα προχωρήσει κανονικά, επεσήμανε.

Επιμέλεια: Αλ. Σταυροπούλου
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή:ert.gr