Το γυμναστήριο μπορεί να γίνει για κάποιες γυναίκες εφιάλτης.

Πολλές από εμάς δεν νιώθουμε άνετα και με αυτοπεποίθηση, όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο για να ασκηθούμε.

Αυτό συνήθως συμβαίνει σε άτομα (άνδρες και γυναίκες) που δεν έχουν το τέλειο σώμα και μπαίνουν -λανθασμένα- σε διαδικασία σύγκρισης με τους γύρω τους.

Έτσι, μια γυναίκα αποφάσισε να ενθαρρύνει άλλες γυναίκες να νιώθουν αυτοπεποίθηση στο γυμναστήριο με το να μοιραστεί το «ατελές σώμα γυμναστηρίου» της.

Η Michelle Elman είναι body confidence coach και συγγραφέας του «Am I Ugly?» και αποφάσισε να μιλήσει στο Twitter για το στερεότυπο ότι μόνο άνθρωποι που είναι σε φόρμα ανήκουν στο γυμναστήριο.

«Στις γυναίκες που νιώθουν αποκλεισμένες από τον κόσμο του fitness, η κίνηση δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα». 

«Όλοι οι τύποι σωμάτων έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν την άσκηση. Έχεις το ίδιο δικαίωμα να είσαι στο γυμναστήριο όπως όλοι οι άλλοι. Αν κάποιος κοιτάζει, κοίταξέ τον και συ», αναφέρει η ίδια.

Μαζί με τη συμβουλή της, η Elman μοιράστηκε μια φωτογραφία της με αθλητικό μπουστάκι και κολάν μετά το πρώτο τρέξιμό της ύστερα από χρόνια.

Σύμφωνα με την Elman, το fat shaming είναι άσχημο και υπερβολικό στην άσκηση, το οποίο βίωσε από πρώτο χέρι όταν προσπάθησε να τρέξει ξανά μετά από εγχείρηση και πόναγε στο πόδι κάθε φορά που προσπαθούσε.

Για να το φτιάξει αυτό, απευθύνθηκε σε φυσικοθεραπευτή, ο οποίος της είπε ότι έπρεπε να χάσεις βάρος ή να σταματήσει το τρέξιμο. 

Αντί να εγκαταλείψει το πάθος της, η body positive blogger απευθύνθηκε σε άλλον γιατρό για να την βοηθήσει, ο οποίος την συμβούλευσε για το πώς να αρχίσει να ασκείται καλύτερα ξανά.

Μιλώντας στον Independent, η Elman δήλωσε: «Δυστυχώς, στο γυμναστήριο είναι πολύ σπάνια ένα body positive μέρος και συνήθως είναι γεμάτο ντροπή».

Είπε ακόμη ότι βίωσε το body shaming συχνά όταν ήταν στο γυμναστήριο, όπου πήγε για να αναρρώσει και να δυναμώσει το σώμα της μετά το χειρουργείο.

Στο Twitter, το μήνυμα της Elman είχε πάνω από 1.000 Likes και απήχηση σε γυναίκες που συμφώνησαν ότι το γυμναστήριο θα έπρεπε να είναι ένα μέρος όπου δεν σε κρίνουν.

«Φωνάξτε το», έγραψε ένας χρήστης.

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να πάρουν αυτό που έχει να τους προσφέρει το γυμναστήριο. Αφήστε την κριτική στην πόρτα ή καλύτερα στα σκουπίδια», έγραψε ένας άλλος.Πηγή:bovary.gr