Μένουμε σπίτι, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι παραμένουμε αδρανείς. Μπορεί να μην γνωρίζω πόσες ημέρες βρίσκεσαι εντός σπιτιού (διαισθάνομαι ότι είναι ήδη αρκετές), είμαι σίγουρη, όμως, ότι και εσύ έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι λίγο πιασμένη, σαν να έχεις να γυμναστείς μήνες -ακόμα και αν πριν λίγες ημέρες φορούσες το κολάν και έτρεχες… χιλιόμετρα. Μην αγχώνεσαι για αυτό! Είμαστε εμείς εδώ!

Και αυτήν την εβδομάδα, βγάζουμε τα αθλητικά από την ντουλάπα μας, τα φοράμε, ανοίγουμε χώρο στο σαλόνι, κάνουμε μία μικρή προθέρμανση -για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς- και Let’s Get Physical (ναι, μπορείς να το προσθέσεις και στην Playlist σου).

Σήμερα, λοιπόν, θα γυμνάσουμε το κέντρο του σώματος μας: τον κορμό. Άλλωστε, πόσες φορές, δεν έχεις νιώσει τη μέση σου να σε πονάει χωρίς να μπορείς να εντοπίσεις την ακριβή αιτία;

 

Φόρεσε τα αθλητικά σου και ακολούθησε προσεκτικά τη, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, η οποία θα μας δείξει πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τον κορμό μας, μέσα από 6 ασκήσεις!

 

Άσκηση 1 (Σανίδα)

Φέρτε τους καρπούς και τους ώμους σε μια ευθεία. Τα πέλματα στο άνοιγμα της λεκάνης. Ενεργοποιήστε την κοιλιά σας. Μείνετε για ένα λεπτό.

Άσκηση 2 (Πλάγια Σανίδα)

Γυρίστε στο πλάι, τοποθετήστε το αριστερό χέρι κάτω από τον ώμο. Το ένα πόδι πάνω από το άλλο. Εάν δυσκολεύεστε, λυγίστε το κάτω γόνατο. Μείνετε για ένα λεπτό και αλλάξτε πλευρά.

Άσκηση 3 (Κόμπρα)

Ξαπλώστε μπρούμυτα. Τοποθετήστε τις παλάμες σας δίπλα στα πλευρά. Εισπνέοντας, ανασηκώσετε τον θώρακα. Μείνετε 2 αναπνοές και κατεβείτε. Επαναλάβετε την κίνηση 4 φορές.

Άσκηση 4 (Ανάποδη σανίδα)

Καθίστε στην λεκάνη σας. Τοποθετήστε τις παλάμες σας, μια παλάμη απόσταση από την λεκάνη σας. Σηκώστε τους γλουτούς, την μέση, την πλάτη. Τεντώστε τα πόδια μακριά. Μείνετε για 5 έως 8 αναπνοές και επαναλάβετε για 3 φορές.

Άσκηση 5 (Βάρκα)

Καθίστε στα καθιστικά οστά. Λυγίστε τα γόνατα και σηκώστε τα πόδια ψηλά. Τεντώστε τα χέρια μπροστά. Μείνετε για 10 αναπνοές. Εάν αισθάνεστε έτοιμοι, τεντώστε τα πόδια ψηλά.

Άσκηση 6 (Κοράκι)

(για προχωρημένες: αν αισθάνεσαι ότι σε καταπονεί, μπορείς να φτάσεις μέχρι το σημείο που αισθάνεσαι ασφαλής ή να την παραλείψεις. Δε χρειάζεται να ζοριστείς)

Σταθείτε όρθιοι και ανοίξτε τα πέλματα σας στο άνοιγμα των ωμών. Κάντε ένα βαθύ κάθισμα. Τοποθετήστε τα χέρια μπροστά από τα γόνατα και τοποθετήστε τις παλάμες στο έδαφος. Σηκώστε τις φτέρνες σας, ρίξτε το βάρος σας μπροστά. Τοποθετήστε τα γόνατα πίσω από τα χέρια και προσπαθήστε να ανεβάσετε ένα ένα πόδι. Σφίξτε καλά την κοιλιά, δυνάμωσε τον θώρακα κοιτάξτε μακριά και προσπαθήστε να σηκώσετε και τα δυο πόδια.

Για περισσότερες ασκήσεις στο σπίτι, δες εδώ.

Πηγή:tlife.gr