Γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια εύκολη κινέζικη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο με πιπεριές και ανανά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το χοιρινό

1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένο

2 κ.γ. κορν φλάουρ

2 κ.γ. κρασί λευκό, γλυκό

1 κ.γ. ελαιόλαδο

2 πρέζες αλάτι

500 γρ. μπριζόλες χοιρινές, χωρίς το κόκαλο, κομμένες σε λεπτές φέτες πάχους 5 χιλ.

1-1,5 λίτρο νερό

Για τα λαχανικά

4 κ.σ. χυμό ανανά

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. μηλόξιδο, ή ρυζόξιδο

2 κ.γ. σάλτσα σόγιας

1/2 κ.γ. σησαμέλαιο

1 κ.γ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.

1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες πάχους 0,5 εκ.

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 0,5 εκ.

4 φέτες ανανά, κομμένο σε μικρά κομμάτια

ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com





Πηγή:gossip-tv.gr